Brun kärrhök på spaning längs vasskanten

Brun kärrhök - Krankesjön

Det var inte bara fiskgjusar jag lyckades fånga på bild när jag besökte Almens fågeltorn för några dagar sedan. Den här bruna kärrhöken flög längs vasskanten och kom ganska nära tornet innan den girade och försvann. Även det här är en ungfågel. Det är faktiskt inte osannolikt att det är samma fågel som jag hittade på marken i närheten av Silvåkra för någon vecka sedan.

Att fånga flygande kärrhökar är ofta en utmaning. Deras sätt att flyga är betydligt mer oregelbundet än hos exempelvis fiskgjusar och glador. Många bilder i serien blev alltså oskarpa. Men den här rutan är så skarp som jag kan begära och absolut värd att lägga upp här på bloggen.

Du är kanske även intresserad av:
> Brun kärrhök – hona och hane
> Blå kärrhök vid Krankesjön