Brun kärrhök – ungfågel

Brun kärrhök juvenil

Tidigare i veckan hade jag turen att få några bilder på den här unga kärrhöken. Jag körde längst grusvägen mellan Tvedöra och Silvåkra när jag upptäckte den i närheten av en mindre damm. Kanske satt den och spanade efter grodor.

Jag lyckades stanna och ta mig ut ur bilen, hämta kameran i bagaget och trycka av några bilder innan den lyfte och gav sig av.

Det här är en ungfågel. Förmodligen föddes den i våras och har nyligen blivit lämnad för att sin mamma och sina syskon. Jag tycker personligen att den juvenila varianten av brun kärrhök med den chokladbruna fjäderdräkten och senapsgula huvudet är otroligt vacker. Faktiskt snäppet vackrare än den mer spräckliga fjäderdräkten som är typisk för de äldre individerna.

Du är kanske även intresserad av: