Ko på fälad

Ko på fälad

När jag är ute och rör mig i naturen händer det ofta att jag träffar på kor. I grunden är det här väldigt lugna och beskedliga djur som ser till att hålla landskapet öppet.  Utan betande boskap hade de skånska fäladsmarkerna snabbt förvandlats till snårskog.

Än så länge går kalvarna tillsammans med sina mödrar och i de större flockarna finns det dessutom en och annan tjur. Så som en ren försiktighetsåtgärd försöker jag alltid vara lite extra ljudlig så att de hör att jag närmar mig. Och så försöker jag i möjligaste mån hålla mig på behörigt avstånd.

Just den här bilden är tagen i naturreservatet Knivsås/Borelund.

3 tankar kring ”Ko på fälad

    1. Stefan

      Än så länge har de inte gjort mig något ont. Så jag håller dem oskyldiga fram till dagen då motsatsen bevisas…

Kommentarer är stängda.