Rinnebäcksravinen

Rinnebäcksravinen

Rinnebäcksravinen är en dalgång vid Värpinge i de västra delarna av Lund. Ravinen bildades i slutet av senaste istiden då stora mängder smältvatten skar upp en sju meter djup fåra i landskapet.

Genom den 700 meter långa dalgången flyter idag Rinnebäck, som är ett litet biflöde till Höje å. Genom århundradena har betande boskap satt sin speciella prägel på ravinens slänter och skapat goda förutsättningar för en talrik flora. Än idag betas marken av får och kor.

Sedan 2003 är Rinnebäcksravinen naturreservat.

När jag ändå passerade Rinnebäcksravinen under min lunchpromenad tidigare idag passade jag på att ta lite rörliga bilder. Resultatet ser du ovan. Allt är filmat med en Nikon Coolpix AW120. Musiken är gjord av Dexter Britain.

Du är kanske även intresserad av:
> Sommarkväll vid Rinnebäcksravinen
> Rinnebäcksravinen i svartvitt

2 tankar kring ”Rinnebäcksravinen

Kommentarer är stängda.