Fälthare i motljus

Fälthare i motljus

Söndagen bjöd på hyggligt väder. Så jag bestämde mig för att bege mig ut på fotojakt i trakterna runt Vombsjön. Men trots ett flertal stopp vid olika platser blev det verkligen inte många bilder tagna. Om det nu fanns några djur i skogen – och det finns det naturligtvis – så befann de sig i vilket fall inte på samma ställe som jag.

Det enda lilla undantaget var denna hare som jag lyckades skrämma upp. Anledningen till att jag lyckades upptäcka den var att jag hade lämnat en liten skogsväg för att se om jag kunde få någon fin bild på det läckra motljuset inne bland träden. Stenarna som var helt täckta av grön mossa såg nämligen riktigt fina ut det låga vinterljuset.

Då dök haren plötsligt upp från sitt gömsle, tog ett par språng innan den ställde sig upp på bakbenen för att kolla läget. I detta korta ögonblick lyckades jag fånga bilden ovan.

Fälthare i bokskog

Därefter skuttade haren vidare in i skogen. Gjorde ytterligare ett stopp då jag tog den andra bilden. Jag har lite svårt att avgöra vilken av bilderna som blev bäst – eller kanske sämst – så jag publicerar båda.


Du är kanske även intresserad av:

En tanke kring ”Fälthare i motljus

Kommentarer är stängda.