Påskhare

Påskhare

Så här i påsktider tänkte jag att det kunde vara lämpligt att lägga upp en nytagen bild på en hare. En påskhare helt enkelt.

Just den här haren mötte den längs en väg tidigare i veckan. Lyckligtvis upptäckte jag haren före den upptäckte mig. I de flesta fall råder omvända förhållanden. Så den kom springande rakt mot mig i lugn takt och jag hade gott om tid att ta ett gäng bilder innan den slutligen såg mig och flydde in i skogen.

Egentligen är det lite lustigt att just haren förknippas med påsken. Liksom kycklingar för den delen. Men haren lär vara påskens motsvarighet till jultomten och det är haren som kommer med godsaker till barnen.

Hare i motljus

Oavsett hur det ligger till med den saken, så finns det gott om harar på de skånska fälten så här års och jag ser dem i stort sett varje gång jag är ute och fotograferar.

Du är kanske även intresserad av:
> Harjakt med kamera
> Fältharar i Linnebjers naturreservat