Harjakt med kamera

Hare på Revingehed

Att smyga på vilda djur är bland det roligaste och mest spännande jag vet. Det man på fackspråk kallar för pyrschjakt, fast med kameran då. Genom att iaktta från vilket håll vinden blåser och var solen befinner sig går det med lite tur att komma relativt nära djuren. För någon vecka sedan lyckades jag få riktigt bra harar ute på Revingehed.

Eftersom solen stod relativt lågt och jag hade det starka ljuset rakt i ryggen tror jag hararna hade svårt att upptäcka mig, åtminstone med synen. Just på den här platsen växte även många mindre furubuskar, som jag kunde smyga fram bakom utan att hararna såg mig.

I denna bloggpost har jag valt ut två olika bildvarianter. Många skulle nog säga att bilden ovan är bäst. Det är en mer ”rakt på” bild. Mycket hare helt enkelt. Personligen gillar jag nog bilden nedan lite bättre eftersom den har mer djup och mer miljö. Jag tog bilden mellan furugrenarna som ger motivet en trevlig inramning.

Hare bakom furubuskar

Du är kanske även intresserad av:
> Hare i vårhage
> Fältharar i Linnebjers naturreservat