Skogen Hultan söder om Övedskloster

Ängarna vid Hultan och Övedskloster

Jag har skrivit det förr och lär antagligen upprepa det många gånger framöver. Sensommaren i Skåne är en av de bästa tiderna på året. Åtminstone om man gillar fotografering, vackert ljus och friluftsliv i största allmänhet. Måndagen bjöd på ett närmast idealiskt väder, så jag begav mig ut och spenderade flera timmar i naturen.

Mitt fösta stopp var Hultan, eller Hultaskogen, som ligger strax söder om Övedskloster. Skogen påminner en hel del om närliggande Vombs fure med höga tallar och många fina små skogsvägar. Jag har besökt skogen flera gånger tidigare, trots det lyckades jag upptäcka en del nya vackra och lite undangömda platser.

Fotografering i Hultan, Övedskloster

Min plan var som vanligt att fotografera djur. Fotolyckan var väl så där. Jag har sett en del dovhjort i Hultaskogen tidigare, men den här dagen såg jag inga. Däremot fick jag en del bilder på småfåglar, sländor och fjärilar. Så totalt sett var jag ändå ganska nöjd med den soliga dagen.

Den översta bilden i bloggposten är tagen alldeles i skogskanten där landskapet är vidsträckt med stora grönskande hagar. På andra sidan fältet går det ana väg 104 mot Sjöbo och Torps gård.

Skogsväg i Hultaskogen

Jag bör kanske tillägga att alla bilderna är tagna med mobiltelefonen. Jag hade endast det långa telobjektivet på den ”riktiga” kameran.


Du är kanske även intresserad av:

> Ett cykeläventyr på småvägarna runt Vombsjön
> Utsikt över Vombsjön från Frualid, Övedskloster