Tranorna är tillbaka på Vombs ängar

Tranor vid Vombs ängar

Tranornas återkomst är ett riktigt starkt vårtecken. I samband med gårdagens besök vid Vombs ängar både såg jag och hörde flera tranor. Det går liksom inte att ta miste på deras karaktäristiska trumpetande läten.

Vissa tranor väljer att rasta på Vombs ängar, medan andra bara tar några rundor runt ängarna för att sedan fortsätta norrut. Det finns även tranor som, istället för att flyga långt norrut, stannar i Skåne över sommarhalvåret för att häcka.

De båda tranorna på bilden, som antagligen är ett par, lyckades jag fånga i flykten på fälten mellan Silvåkra och Vombs ängar. Det blev kanske ingen perfekt bild, men ändå lite trevlig med höga tallarna som bakgrund. Eftersom de inte tillhörde någon större grupp kan detta mycket väl vara ett par som kommer att stanna i området hela sommaren.

Du är kanske även intresserad av:
> Trumpetande tranor vid Krankesjön
> Två tranor i flykt