Talgoxen sjunger i trädets topp

Talgoxe sjunger i trädets topp

Talgoxen är en ljudlig fågel med en väldigt bred repertoar av läten. Av den anledningen är det inte alltid helt lätt att känna igen dess ljud ute i skogen. Ibland händer det att jag hör ett helt nytt fågelljud. När jag sedan närmare undersöker var det kommer ifrån leder det mig inte sällan till just en talgoxe. Jag har läst att talgoxen har närmare 40 olika läten.

En sak är i vilket fall säkert. Så här i början på våren sjunger talgoxen betydligt mer än vanligt. Hanarna börjar markera sina revir och har även andra läten för att locka till sig honor.

Talgoxe - Dalby Söderskog

När jag senast var ute i Dalby Söderskog såg jag ovanligt många talgoxar. Några fastnade även på bild. Som den här vackra hanen som flög längst upp i en trädtopp och sedan spred sin ljudliga sång över nejden.

Du är kanske även intresserad av:
> Talgoxe på grankvist
> Talgoxe på kotte