Talgoxe på grankvist

Talgoxe på grankvist

Idag har det varit ett helt fantastiskt fotoväder i Skåne. Jag fångade dagen och begav mig ut till Vombs ängar vid lunchtid. Därefter blev det en tur till Vombs fure och sedan åter en kort sväng till ängarna. Jag har med andra ord varit ute och fotograferat i stort sett hela dagen. Även den här gången fick jag en del hyggliga fågelbilder med mig hem.

Just med tanke på att jag har fotograferat väldigt mycket fåglar de senaste veckorna börjar jag få ett litet delikat problem. Jag har så många nytagna bilder att jag förmodligen inte kommer att hinna publicera allt i mina olika flöden. Men det är naturligtvis ändå trevligare än de stunder man inte har så mycket nytt att lägga upp. Ni kan alltså räkna med att det blir en hel del fågelbilder på bloggen den närmaste tiden. Sedan lovar jag att jag ska börja fotografera annat också så att det blir lite mer variation på bildmaterialet.

Den här lilla talgoxen mötte jag direkt när jag klev av bilen i Vombs fure tidigare idag. Talgoxen är kanske inte den mest exotiska fågeln vi har, men oavsett vilket är den väldigt stilig och karismatisk. I just den här bilden gillar jag – bortsett från talgoxen då – de skira sommarfärgerna i bakgrunden och de olika tonerna på grankvistarna. Det fanns inte mycket ljus där jag tog bilden och ISO-värdet var så högt som 14 400. Men med lite bra efterbehandling brukar det gå att få till en bra bild ändå.

Du gillar kanske även:
> Talgoxe på kotte
> Bofinken syns och hörs mest