Två tranor

Två tranor

Igår var jag ute och fotograferade på olika platser i Skåne. Mitt sista planerade stopp var Vombs ängar. Men när jag lämnade fågeltornen och körde söderut mot Veberöd upptäckte jag två tranor som satt en bit ut på fältet. Eftersom det finns en del furuskog vid platsen tog jag en chansning, stannade till en bit längre ner längs vägen och började smyga fram mellan trädstammarna.

Jag lyckades precis komma fram till till det öppna fältet när tranorna började ana oråd och ta till skyn. Lyckligtvis hann jag med en snabb bildserie innan de försvann bakom trädtopparna. Ovanstående bild blev inte så tokig, med tanke på att det både regnade och var sparsamt med ljus.

Om tranorna bara rastade här eller om de har för avsikt att häcka i närheten av Vombs ängar de närmaste månaderna får väl vara osagt. Som jag skrivit i en tidigare bloggpost finns det en del tranor som inte flyger längre norrut än till Skåne på våren.

Du gillar kanske även:
> Trana vid fågeltornet Almen
> Tranor vid Krankesjön