Nu är det ungar i storkboet

Stork med unge

Kommer ni ihåg storkboet jag skrev om tidigare i våras? När jag passerade boet igår upptäckte jag att det fanns åtminstone en liten storkunge tillsammans med en förälder uppe i boet. Så jag stannade bilen och tog lite bilder.

Eftersom boet ligger alldeles intill en trafikerad väg bör storkarna vara relativt vana vid människor. Så länge jag höll mig på avstånd gjorde jag bedömningen att jag inte skulle störa dem. Trots det tog den stora storken det säkra före det osäkra, förklarade för sin lilla unge att det var dags att gömma sig lite längre ner i boet och sedan såg jag den inte mer.

Om tillgången på föda, kanske framför allt grodor, är god bör storkarna ha goda möjligheter att föda upp åtminstone en unge. Jag kommer garanterat att passera platsen fler gånger senare i sommar så det kommer att bli intressant att följa utvecklingen.

Du är kanske även intresserad av:
> När storkarna bygger bo är det vår i Skåne
> Stork över Vombs ängar

2 tankar kring ”Nu är det ungar i storkboet

  1. Peter Vang Christensen

    Coolt! En storkunge har jag då aldrig sett men om någon skulle kunna få ungar är det väl storken;)

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Ja, fast man kan ju ändå undra. Om det nu är storken som kommer med barn till människan. Vem är det då som levererar ungarna till storken?

Kommentarer inaktiverade.