När storkarna bygger bo är det vår i Skåne

Storkpar bygger bo

Förr i tiden var den vita storken ett vanligt inslag i Skåne. Men redan 1953 försvann den sista storken från vårt landskap. Genom ett ambitiöst projekt har man sedan 1989 försökt få storken att återetablera sig. Och nu är det faktiskt inte så svårt att se den resliga fågeln.

Alldeles intill vägen som går mellan Veberöd och Silvåkra har ett storkpar byggt bo i ett gammalt avstympat träd. Jag utgår från att trädstammen sparades just för ändamålet.

Min gissning är att många kommer att stanna till och studera paret. Storkar är normalt inte speciellt skygga för människor så jag tror inte att det kommer att vara några problem. Om det blir några ungar senare år återstår så klart att se. Riktigt trevligt är det hur som helst.

Du är kanske även intresserad av:
> Stork på Vombs ängar