Rödbena söker efter föda på Vombs ängar

Rödbena på Vombs ängar

Just nu händer det otroligt mycket i naturen. Vårfåglarna flyttar in på löpande band. I samband med en fotoutflykt till Vombs ängar tidigare idag såg jag en hel rad nyanlända gäster. Jag fick bland annat ett gäng hyggliga bilder på den här rödbenan som spatserade runt i jakt på föda på de bitvis översvämmade gräsängarna.

Rödbena söker efter föda

Rödbenan är en vadarfågel och precis som namnet antyder känns den lätt igen på sina långa och knallröda ben. Om just den här rödbenan har flyttat in från vinterkvarteren runt Medelhavet, eller om den är en av de individer som valt att övervintra i Skåne kan jag så klart inte svara på. En trevlig fågel är det hur som helst.

En tanke kring ”Rödbena söker efter föda på Vombs ängar

Kommentarer är stängda.