Fler bilder på Vombs kronhjortar

Kronhjortar utanför Klingvalla

Igår eftermiddag tog jag en ny tur ut till Klingavälsåns dalgång för att se om jag kunde finna kronhjortar. Jodå, det fanns gott om kronhjortar ute på fälten. Jag försökte aldrig räkna dem, men uppskattningsvis fanns det långt mer än 100 individer uppdelade i olika grupper ute på ängarna.

Kronhjortar brunst

Än en gång var jag alldeles för långt ifrån hjortarna för att det skulle bli något bra resultat rent bildmässigt. Bilderna är tagna från ett skogsparti i närheten av Klingvalla, som ligger strax norr om Veberöd. Du kan klicka på bilderna för att se dem i ett något större format.

Jag passade även på att filma ett snabbt svep över fältet.  Tyvärr blev det väldigt skakigt med tanke på att jag hade extremt mycket tele (850 mm) i kombination med ett enbensstativ. Klippet ser du nedan.

Du är kanske även intresserad av:
> Kronhjortar på ängarna väster om Vombs fure
> Dovhjortar i Vombs fure

3 tankar kring ”Fler bilder på Vombs kronhjortar

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Det är verkligen ett härligt skådespel. När de är så pass många är det helt omöjligt att smyga sig på obemärkt. Så för att inte störa höll jag mig på långt avstånd. Det är betydligt enklare när det är mindre grupper i exempelvis skogsterräng.

   1. Jan-Olle Olsson

    Ja så är det ju, man skall alltid vara aktsam i naturen och inte störa. Det är bättre att hålla sig på avstånd och betrakta och inte göra allt för att få en bra bild, det är det inte värt.

Kommentarer inaktiverade.