Råbock bland vitsippor

Råbock bland vitsippor
Alla som har sett min senaste video känner förmodligen igen den här bilden. Naturligtvis vill jag även lägga upp den som en separat bloggpost. Jag tog bilden utanför Övedskloster för ett par veckor sedan.

Mitt bland alla vitsippor och nyutslagna bokträd upptäckte jag en råbock som stod och betade. Jag smög mig försiktigt fram bakom en trädstam och från den delvis gömda positionen lyckades jag ta ett gäng hyggliga bilder.

Just den här bilden är en av de sista i serien. Just när råbocken började ana att det fanns en potentiell fara i närheten. Ett par sekunder senare tog han ett skutt och var borta på ett ögonblick.

Om ni studerar råbocken lite närmare ser ni kanske att den fortfarande har mycket av den tjocka vinterpälsen kvar. Men nu håller den på att falla av och bocken kommer att få en ljusare sommardräkt. Även på hornen finns delar av den så kallade basthuden kvar. Denna kommer att torka och falla bort när bocken gnider hornen mot träd och buskar.

I efterbehandlingen klurade jag lite på hur jag skulle beskära bilden. Jag hade kunnat beskära hårdare men då hade jag fått med mindre miljö och framför allt mindre vitsippor. Det blev nog bäst så här.

Du gillar kanske även:
Solig vårdag och spännande möte med rådjur 
> Rådjur på fälten vid Bokeröd