Rådjur på fälten vid Bokeröd

På söndagseftermiddagen tog jag en liten tur ut till trakterna kring Hjularöds slott strax nordost om Harlösa. Jag hade egentligen ingen direkt plan med turen mer än att reka lite i området. Men kameran fanns naturligtvis med och jag återvände hem med några rådjursbilder på minneskortet.

De två rådjuren fann jag på en stubbåker i närheten av gården Bokeröd. Jag hukade mig ner, bytte till ett längre objektiv och hann med en bildserie innan de upptäckte mig och sprang in i den närliggande vegetationen. Därefter gick jag en runda i skogen och när jag återvände till samma plats hade de åter letat sig ut på fältet. Då lyckades jag ta ytterligare en bildserie.

Jag är ingen expert på rådjur. Men min gissning är att detta är ett rå (hona) med ett kid (årsunge). Kidet föddes antagligen i maj månad och börjar nu bli så pass stort att det klarar sig själv. Kanske hade det även ett syskon, som av någon anledning förolyckats under sommaren.

Du är kanske även intresserad av:
> Rådjur äter eklöv
> Rådjur på vintergröna fält