Dykande glada – Vombs ängar

Dykande glada på Vombs ängar

Ni som kikade på videon som jag publicerade för ett par dagar sedan har redan sett den här bilden. Men den är helt klart värd en egen bloggpost.

Det är riktigt spännande att studera gladorna på Vombs ängar. Denna skickliga glidflygare har blivit väldigt talrik i Skåne under senare år. Till stor glädje för oss som gillar att observera och fotografera fåglar.

Just den här gladan lyckades jag fotografera i närheten av det västra fågeltornet. På större delen av ängarna låg det fortfarande tjock is. Men på ett par ställen hade den smält och bildat små dammar. Här fann gladan tydligen något potentiellt ätbart. Efter en snäv gir dök den ner mot vattnet. Som tur var hade jag låst den i sökaren och lyckades få en hel bildserie på händelsen.

Glada i vattenbrynet

Jag vet inte om gladan fick något ätbart den här gången. Den tog lite gräs med sig i klorna och med lite tur följde det med ett par maskar eller andra insekter som bonus. Glador brukar jaga på det sättet eftersom de ogärna sätter sig på marken. Hur som helst så blev det en riktigt bra bild.


Du gillar kanske även: