Dovhjort på vinteråker

En gångna natten kom det ett tunt snötäcke i Skåne. Jag packade ner det långa objektivet och begav mig ut till Väderkullen strax norr om Romeleklint i ett försök att fånga allt från hjortar till småfåglar på bild. Några hjortar såg jag tyvärr inte under min relativt långa promenad.

Men just när jag hade packat in kamera och ryggsäck i bilen och börjat köra hem mot Lund såg jag plötsligt en reslig dovhjort med fina horn ute på en åker. Jag stannade till, lyckades få ut kameran från bagageutrymmet och trycka av en bildserie. Efter ett litet tag tog hjorten det säkra före det osäkra och försvann bakom en träddunge.

Mörkret började falla när jag tog bilden så jag fick dessvärre pressa kameran en del. Men med tanke på omständigheterna är jag nöjd med bilden.

Du är kanske även intresserad av:
> Hundratals dovhjortar
> Dovhjortar på fälten utanför Björnstorps slott