Dovhjortar på fälten utanför Björnstorps slott

I en tidigare bloggpost skrev jag att jag skulle återkomma med ytterligare bilder på dovhjortar. Den här gruppen såg jag nämligen långt ute på fälten i närheten av Björnstorps slott för ett par veckor sedan.

Det är inte speciellt svårt att finna dovhjortar på åkrarna runt Romeleåsen så här års. De söker sig ut på fälten för att beta. Något klurigare är det så klart att fånga dem på bild eftersom landskapet är flackt och det inte finns speciellt många ställen att gömma sig.

I det här fallet tog jag en chansning genom att parkera bilen för att sedan snabbt gå ut och ta en serie bilder. Hjortarna upptäckte så klart mig efter ett tag och drog sig så sakteliga bort från platsen. Men jag hann med att få ett gäng bilder som kan vara värda att publicera här.

Dovhjortarna jag fotograferade i Risen för ett tag sedan var enbart hindar och kalvar. Vad jag kunde se bestod den här gruppen enbart av bockar i varierande ålder. De äldsta hade rejäla horn. En av de äldre bockarna hade dessutom bara ett skovelhorn kvar. Det andra hade han kanske tappat i samband med en strid under höstens brunstperiod. Men det är ingen fara. Hornen kommer ändå ersättas med nya om några månader.