Hundratals dovhjortar

Dovhjortar

Igår begav jag mig ut till trakterna kring Romeleklint för att fotografera djur. Som vanligt hade jag inga större förväntningar på resultatet. Det är dumt att ha det för då blir man ofta bara besviken. Men gårdagens bildskörd blev faktiskt inte så tokig. Roligast var att jag sprang på en riktigt stor grupp dovhjortar.

Det började med att jag upptäckte en mindre grupp hjortar. Eftersom terrängen både var kuperad och bevuxen hade jag inga problem att smyga mig riktigt nära. Avståndet var nog inte mycket mer än 30 meter. Jag fick ett gäng bilder innan de anade min närvaro och drog iväg. Så lätt gav jag dock inte upp. Jag smög vidare i samma riktning som de hade sprungit. Lite senare upptäckte jag en större grupp, som senare skulle visa sig vara flera hundra individer.

Dovhjortar

När så många djur samlas på ett öppet fält är det knappast någon bra taktik att försöka smyga sig riktigt nära. Det är helt enkelt för många ögon, öron och nosar för att du ska förbli oupptäckt. Så jag fick hålla mig lite på avstånd den här gången. Men flera fina bilder blev det. Framför allt den översta här tycker jag blev riktigt bra.

Du gillar kanske även:
> Nytt möte med dovhjortar

2 tankar kring ”Hundratals dovhjortar

Kommentarer är stängda.