På fruset vatten

På fruset vatten

Stränderna runt Krankesjön kan ibland vara lite oberäkneliga. Stora ytor är nämligen moss- och träskmark, som periodvis är mer eller mindre översvämmade.  Det fick jag erfara när jag besökte sjön tidigare i veckan.

För när jag som bäst promenerade runt i jakt på nya bilder insåg jag plötsligt att jag inte längre hade fast mark under fötterna. Istället uppenbarade sig hal och mörk is när jag föste undan det lösa snötäcket.

Nu höll isen lyckligtvis under mitt lilla äventyr. Annars hade jag antagligen blivit både blöt och nedkyld en bra bit upp på benen. Det enda som egentligen hände var att isen gav ifrån sig ett par illavarslande knak vid ett par tillfällen.

Partierna som är öppna på bilden är alltså inte snötäckt mark utan fruset vatten. Och däremellan växer hög vass.