Is och snö på Krankesjön

Krankesjön is och snö

Något otippat föll det en hel del snö över Skåne den gångna natten. Ett inte helt ovälkommet bidrag till den annars relativt mörka och dystra årstiden. Att sedan molnen drog undan och solen fick fullt spelrum gjorde naturligtvis inte saken sämre.

Som jag skrev tidigare har jag längtat efter att ta lite nya vinterbilder. Så med en temperatur på ca -5 grader, strålande solsken och glashala vägar begav jag mig ut till skogen söder om Krankesjön i jakt på lite nytt material. Tyvärr var mitt tidsschema lite pressat, men jag hann ändå med att samla på mig ett hundratal bilder i ett härligt vinterlandskap.

Bilden ovan är tagen från fågeltornet Almen, som är ett av två stora utsiktstorn vid Krankesjön. Från tornet har man en härlig utsikt över sjön. Ett rejält istäcke har hunnit lägga sig efter de senaste dagarnas kyla. Jag observerade till och med en grupp skridskoåkare ute på den snötäckta isen. Förhoppningsvis var de tillräckligt rutinerade för att undvika de öppna vakar som syns relativt tydligt från den här vinkeln.

Du är kanske även intresserad av:
> Skridsko på Krankesjön
> Silverskimrande vinterdag i Silvåkraskogen