Minne av ett kallt krig


När jag promenerade runt på den gamla flygbasen Björka för ett tag sedan blev jag flera gånger påmind om det kalla krig som rådde i Europa under andra halvan av 1900-talet. En bit ut i skogen stod en gammal KSP-bunker kvar som ett fossil och minne från en svunnen tid.

Du är kanske även intresserad av:
> Bildkavalkad från Björka Flygbas
> Ett underjordiskt skydd

2 tankar kring ”Minne av ett kallt krig

  1. Lars Garadin

    Härlig bild..men..Brrr…får mig att komma ihåg fuktiga, regnoga..dimmiga, kalla novembermorgnar när man låg i lumpen och blev uttransporterad till Sisjöns skjutfält här i Göteborg för någon meningslös skjutövning eller någon ännu meningslösare söka-skydd-från-terrängbilsövning. Såna ”byggnadsverk” fanns lite här och var där.

    Trots dessa trauman utvecklades jag till en hyfsat bra soldat enligt slutbetyget från plutonschefen.

Kommentarer är stängda.