Ekorre i Silvåkratornet

Ekorre i närbild

Ekorrar är riktigt fina och karismatiska djur. Med lite tur går det även att fotografera dem på riktigt nära håll.

Just den här ekorren sprang jag på vid Silvåkratornet för ett litet tag sedan. Den hade klättrat upp en bit i tornets träkonstruktion, kanske var den på jakt efter något ätbart som någon fågelskådare råkat lämna efter sig.

När jag närmade mig gjorde ekorren som de inte sällan gör i lite trängda situationer. Istället för att fly höll den sig alldeles stilla i förhoppning om att jag inte skulle upptäcka den. Men jag hade ju redan sett ekorren och eftersom den höll sig stilla hade jag gott om tid att ta mina bilder.

Den översta bilden är tagen på så pass nära håll att den faktiskt är helt obeskuren, något som är extremt sällsynt när jag fotograferar djur. Förmodligen var jag så pass nära  ekorren att jag började närma mig objektivets närgräns.

Ekorre i Silvårkratornet

Om ni tycker att vinkeln ser lite udda ut så är det en korrekt iakttagelse. Ekorren var redo att fly neråt och satt alltså med huvudet riktad mot marken.

Den nedersta bilden är tagen i ett lite annat ljus och vinkel. Även den blev trevlig, men jag gillar nog den översta bäst.

Du är kanske även intresserad av:
> Ekorrar i Silvåkraskogen
> Ekorre i bokträd