Ekorre i bokträd

Ekorre

Någon kommer kanske ihåg att jag tidigare i somras lade upp en bild på en ekorre som jag sprang på i Trollskogen. När jag passerade exakt samma plats ett par veckor senare såg jag en ny ekorre. Om det är exakt samma individ vågar jag däremot inte säga.

Ekorrar är väldigt karismatiska djur som är roliga att fotografera. När man betraktar lite mer i detalj går det även att notera att utseendet kan variera en del. Just den här ekorren har till exempel vita baktassar, vilket jag inte tror är speciellt vanligt. Några har långa tofsar på öronen och andra lite kortare.

Visste du förresten att ekorren har långa klor och en väldigt flexibel fot som kan vridas 180 grader när den tar sig fram mellan grenarna.

> Läs gärna mer om ekorren på naturhistoriska riksmuseets hemsida