Tornfalk – Norrevångsmossen

Tornfalk i flykt

Igår kväll tog jag en tur ut till hedmarkerna mellan Krankesjön och Vombs ängar. I de utspridda talldungarna och buskagen brukar det alltid finnas gott om olika djur. Jag såg bland annat några rådjur, ett par harar och olika fågelarter. Men någon riktig toppbild fick jag tyvärr inte med mig hem.

Det bästa i bildväg var den här tornfalken som jag hittade i närheten av en plats som kallas för Norrevångsmossen. Först upptäckte jag den lilla falken i en högre tall. Efter en stund flög den iväg, tog en tur ut över fältet där den ganska snart började ”ryttla” i luften på sitt karaktäristiska sätt.

Avståndet till fågeln var relativt långt, men jag fick ändå ett gäng rutor som kan vara värda att lägga upp här på bloggen.

Överlag har jag sett ovanligt få tornfalkar i år. Värmen och torkan har säkert gjort att tillgången på sorkar och större insekter varit relativt begränsad.

Tornfalk ryttlar

 


Du är kanske även intresserad av: