Lärkfalkar vid Rävlyeskogen

Lärkfalk sittande på gren

Jag har haft förmånen att se relativt många lärkfalkar i år. Om det beror på ren tur eller om antalet häckande par i Skåne har ökat låter jag vara osagt. Men det är alltid lika trevligt när man möter dessa läckra små rovfåglar.

När jag var ute vid Rävlyeskogen, som ligger i närheten av Vombs ängar, tidigare i veckan upptäckte jag två individer som satt och skrek uppe i ett träd. Om deras ljudliga skri berodde på att jag var i närheten eller om orsaken var någon helt annan vågar jag inte säga. Det fanns två havsörnar i närheten och de kan mycket väl ha varit en god anledning.

Lärkfalk girar i flykt

Jag lyckades få en del bilder på falkarna, både när de satt i trädet och i flykten. Tyvärr kom jag aldrig så nära som jag hade önskat. Man gör ju sällan det. Och bilderna blev inte lika bra som på lärkfalkarna jag fotograferade i Vombs fure för några veckor sedan. Men jag lägger ändå upp tre exempel här.

Lärfalk undersida i flykt

Du är kanske även intresserad av:
> Lärkfalk fångar sländor
> Lärkfalk vid Vombs vattenverk