Tornfalk jagar mullvad

Tornfalk - Vombs ängar

Efter flera dagar med lite väl varmt sommarväder bjöd tisdagen på välbehövlig svalka. Så jag bestämde mig för att ta en tur ut till Vombs ängar. Den här gången stannade jag inte vid fågeltornen. Istället vandrade jag längs ängarna, förbi Silvåkra och bort mot Klingavälsåns mynning. Det blev en ordentlig tur, speciellt när jag släpade på tung fotoutrustning.

Men så såg jag också en hel del fåglar och fjärilar. Bland de första fåglarna jag upptäckte när jag hade packat upp kameran var tornfalkar. De brukar alltid hålla till väster om det stora fågeltornet där ryttlar i luften på spaning efter sorkar och större insekter.

Ett annat djur som står på deras meny är mullvadar. Bilden nedan blev visserligen inte så bra, men det var ändå kul att fånga en tornfalk med en stor mullvad i klorna. Den kommer de nu flygfärdiga ungarna garanterat att uppskatta.

Tornfalk med mullvad i klorna

Du är kanske även intresserad av:
> Tornfalk vid Norrevångsmossen
> Tornfalk på Sjötorps ängar