Tornfalk på Sjötorps ängar

Tornfalk
Jag spenderade större delen av gårdagen i trakterna runt Vombs ängar och Krankesjön. Vädret var nästan för bra med strålande solsken och temperatur runt 20-gradersstrecket. Syftet var naturligtvis att fotografera fåglar. Jag fick en del halvhyggliga bilder med mig hem. Jag gick dock bet på den där riktiga fullträffen.

Ovanstående bild på en tornfalk får jag utse till dagens bästa bild. Falkarna är helt klart en av de häftigaste rovfåglarna vi har i landet. Och bland falk-arterna är tornfalken den vanligaste. Utmärkande för tornfalken är den roströda färger med tydliga svarta droppfläckar. Jag vågar dock inte på rak arm säga om detta är en hona eller en hane.

Bilden tog jag ute på Sjötorps ängar väster om Krankesjön. Här brukar finnas gott om tornfalk. Förmodligen för att det finns gott om föda i form av smågnagare och större insekter.


Du är kanske även intresserad av: