Lärkfalk fångar sländor

Lärkfalk med slända

Jag begav mig ut till Vombs fure på måndagskvällen. Förhoppningen var att få lite nya bilder på hjortar. Istället blev ett möte med lärkfalkar aftonens stora behållning. Lärkfalkar är ungefär lika läckra som de är snabba. Så att fånga den graciösa fågeln på bild är inte helt lätt. Men några bildrutor blev faktiskt riktigt bra.

Som namnet antyder händer det att lärkfalken fångar och äter lärkor, men jag vill nog påstå att sländor står minst lika högt upp på menyn. Dessa fångar lärkfalken med största precision i luften. Och inte nog med det, den äter även sländorna i flykten.

Lärkfalk i Vombs fure

I Vombs fure brukar det finnas väldigt många sländor så här års och det är förmodligen anledningen till att lärkfalkarna trivs så bra just här.

Som en bonus slog en av lärkfalkarna sig ner i en tall i närheten av mig. Kanske inte tillräckligt nära för att det skulle bli en kanonbild, men bilden nedan blev ändå inte så tokig. Det här är sannolikt första gången jag fotograferat en stillasittande lärkfalk.

Mer från fototuren ut till Vombs fure kommer förresten i en video som jag i bästa fall kommer att publicera senare i veckan.

Lärkfalk på gren i Vombs fure

Du är kanske även intresserad av:
> Video: Lärkfalk och råbock i Vombs fure
> Lärkfalk vid Vombs vattenverk
> Lärkfalk vid Ängstorspsdammen

2 tankar kring ”Lärkfalk fångar sländor

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Ja, den blev riktigt fin. Ska eventuellt försöka göra en print av den.

Kommentarer är stängda.