Större hackspett i tall

Större hackspett hona i Vombs fure

Hackspettar är relativt lätta att upptäcka i naturen. När de hackar i trävirket i jakt på föda skapas ett karaktäristiskt trummande ljud som hörs lång väg. Hackspetten är dessutom en relativt orädd fågel så det är inte speciellt svårt att fånga den på bild.

När jag var ute i Vombs fure för några veckor sedan upptäckte jag den här större hackspetten i en stor tall. Just det här exemplaret är en hona, vilket är lätt att se eftersom hon saknar hanarnas röda fläck på hjässan.

Bilden nedan är samma fågel fast från en helt annan vinkeln. Den översta bilden är tagen med den varma vintersolen i ryggen, medan den nedre bilden är mer av en motljusbild. Jag tyckte att båda blev relativt trevliga även om de på sätt och vis är relativt lika.

Större hackspett i tall

Du är kanske även intresserad av:
> Gröngöling och större hackspett
> Mindre hackspett