Mindre hackspett

I samband med gårdagens besök i Vombs fure lyckades jag få ett gäng riktigt bra bilder på en mindre hackspett. Ni som följer bloggen kontinuerligt vet att jag lagt upp flera bilder på hackspettar tidigare. Men det här är första gången jag lyckades fånga just den mindre hackspetten på bild.

Den mindre hackspetten är inte mycket större än en sparv och lever precis som sina större släktingar av myror, spindlar och andra insekter som den hittar i bark och trävirke.

Just den här individen flög runt mellan ungbjörkarna där den främst letade mat i den lav som växer på stammarna. Den verkade vara ganska oberörd av min närvaro. Jag hade gott om tid på mig att ta längre bildserier och kunde dessutom komma riktigt nära. Dessutom fanns det ljus i överflöd vilket så klart inte gjorde saken sämre.

2 tankar kring ”Mindre hackspett

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Ja, det blir definitivt ljusare. Och igår fungerade snön på marken som en jättereflektor. 🙂

Kommentarer är stängda.