Kronhindar och ungdjur på Vombs ängar

Kronhindar och ungdjur på Vombs ängar

Efter återkilliga dagar med mängder av regn och gråväder bjöd lördagen på något bättre väder. Ingen sol, men svaga vindar och en temperatur strax ovanför nollstrecket. Jag tog bilen ut till Vomb för att se om jag kunde finna några hjortar. Och den här dagen var jaktlyckan med mig.

Från ett skogsbryn upptäckte jag ett femtiotal kronhjortar ute på ängarna. Hindar, kalvar och några spetshjortar. Den överta bilden tog jag strax efter att jag upptäckt hjortarna. Då hade de förmodligen redan upptäckt mig, för ganska snart försvann de bort bakom vallen. Inte i flykt, utan i ett något makligare tempo.

Jag fortsatte min tur längs en mindre skogsväg med hopp om att ett nytt tillfälle att få bättre bilder på lite närmare avstånd. Lyckligtvis behövde jag inte gå speciellt långt innan en möjlighet uppenbarade sig. Jag hade funnit en skymd plats bakom en vall samtidigt som en stor grupp djur rörde sig över de gröna ängarna.

Majoriteten hoppade över ett stängsel och försvann längre ut på fältet. Men en mindre grupp tog en annan väg och det var då jag tog de resterande två bilderna i denna bloggpost.

Kronhind med kalv

Den övre är en hind tillsammans med en kalv som föddes i våras. De andra två individerna nedan bör vara äldre hindar. Tyvärr var inte ljuset det bästa, men jag får ändå vara nöjd med resultatet. Det är inte varje dag man får ett så här fint tillfälle att fotografera kronhjortar.

Kronhindar på Vombs ängar

Du är kanske även intresserad av: