Stjärtmesen är tillbaka

Stjärtmes i Vombs fure

Under hela sommaren har jag rört mig mycket i skog och mark utan att se en enda stjärtmes. Trots att den häckar i Skåne har den blivit lite av en vinterfågel för mig. För någon vecka sedan sprang jag på en hel familjegrupp som höll till i ett björkbuskage.

Det var inte så lätt att få in de små rörliga fåglarna i sökaren mellan alla grenar och löv. Men bland alla oskarpa bilder fann jag den här som inte blev helt tokig. Som jag nämnt tidigare är just stjärtmesen en av mina absoluta favoriter bland småfåglarna.

Du är kanske även intresserad av:
> Ringmärkt stjärtmes i Silvåkraskogen
> Stjärtmes i Måryd

2 tankar kring ”Stjärtmesen är tillbaka

  1. Peter Vang Christensen

    HAHA! Blev helt konfunderad av den här. Tyckte först att det såg ut som en kanin där örat var näbben:). Fin bild i vilket fall så klart!

Kommentarer är stängda.