Ringmärkt stjärtmes i Silvåkraskogen

När jag besöker Silvåkraskogen strax intill Krankesjön brukar jag nästan alltid se små stjärtmesar. Det här är en väldigt karismatisk liten fågel som tycks trivas just här. Under vintern kan man se relativt stora grupper stjärtmesar röra sig livligt mellan trädkronorna. Men så här års sprids de ut för att bygga bon.

Det var just vad den här individen höll på med. Eftersom den ständigt återkom till samma gren med nytt byggmaterial var det bara att sätta sig på pass och invänta nästa tillfälle att trycka av ett gäng bilder. Notera även att den här stjärtmesen är ringmärkt.

2 tankar kring ”Ringmärkt stjärtmes i Silvåkraskogen

 1. Susanne Hultman

  Jag är ingen fågelfantast och har i stort sett aldrig varit ute och tittat på fåglar (undantaget tranor), men när jag ser dina fina fågelbilder blir jag nästan sugen på att åka ut och leta efter dem. Verkligen fina foton!

  Förresten så har jag inte fått fram någon mer info om Amerika i Flyinge. Kommunekologen nämnde dock att området även benämns ”Lilla Amerika”.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Det är både roligt och spännande att fotografera fåglar och andra djur. Fast det kräver en hel del tålamod och ibland kommer man hem ”tomhänt”. Och så det eviga problemet att brännvidden aldrig räcker till. Men det roliga med just fåglar är att de i stort sett finns överallt.

   Jag fick lite info ang Amerika från annat håll. Det är tydligen en gammal skröna om en man som tänkte emigrera till Amerika men inte kom längre än till ”Flyinge ängar”. Låter inte helt orimligt. 🙂

Kommentarer inaktiverade.