Kronhind i Vombskogen

Kronhind - Vomb

Här är ytterligare en bild från ett spännande möte i Vombs fure tidigare i veckan. När jag gick längs en av de många skogsvägarna i området upptäckte jag ett tiotal kronhjortar en bit in i skogen. Under ett par sekunder stannade gruppen till och spanade in mig innan de fortsatte in i den täta tallskogen.

Under detta korta ögonblick lyckades jag fyra av en snabb bildserie. På just den här bilden syns en av de största hindarna i gruppen. Alla individerna gick på linje, så både framför och bakom hinden går det att ana ytterligare två djur.

Att se skillnad på kronhindar och dovhindar så här års är relativt enkelt. Kronhinden är större och saknar de tydliga vita prickarna längs sidorna.

Du gillar kanske även:
> Vombs kronhjortar
> Dovhjortar i Vombs fure

2 tankar kring ”Kronhind i Vombskogen

  1. Jan-Olle Olsson

    Fin bild på ett ståtligt djur. Det är alltid lite speciellt att träffa på kronvilt när man är ute i naturen, och att få chans till en bra bild ger en det där lilla extra som gör dagen.

Kommentarer inaktiverade.