Utsikt från gång- och cykelbron mellan Kävlinge och Furulund

Cykelbron mellan Kävlinge och Furulund

När jag beger mig ut på mina cykelturer runt om i Skåne brukar jag utöver mobiltelefonen alltid ta med mig minst en kompaktkamera. Bara som backup om jag skulle råka passera någon vacker plats. Ibland blir det bara ett kort stopp och en snabb bild. Andra gånger stannar jag en längre stund på platsen, känner lite på atmosfären och tänker igenom kompositionen en smula. 

Just den här bilden tog jag från den gång- och cykelbro som förbinder Kävlinge och Furulund över Kävlingeån. Detta är en plats som är översållad av gamla fornminnen från sten- och bronsålder. Platsen är dessutom ganska vacker, speciellt när man betraktar den i det släpljus som kvällssolen skapar. 

Jag måste erkänna att det faktiskt var första gången jag cyklade över just den här bron. Anledningen att min vanliga rutt över bron vid Högsmölla är avstängd. Bron där är tydligen i så dåligt skick att den inte får, eller åtminstone inte bör, användas. Men det är väl så man upptäcker nya platser. 

Du är kanske även intresserad av:
> Högsmölla 
Bron över Kävlingeån vid Flyinge