Rävungar i sommarkvällen

Rävunge på Revingehed

Jag begav mig ut till Revingehed igår för att fotografera fåglar och småvilt. Som vanligt fick jag en del trevliga bilder med mig hem. Roligast var helt klart mötet med tre rävungar som lekte i sensommarkvällens varma ljus. Jag fick chansen att ta några hyggliga bilder innan de upptäckte mig och gömde sig.

Jag upptäckte rävungarna på ganska långt avstånd intill ett större buskage. Ungarna lekte glatt i gröngräset och rörde sig tämligen obehindrat runt buskaget. De brottades, jagade och småbet varandra. Ungefär som hundvalpar gör när de blivit några månader gamla.

Rävungar leker

Min gissning är att de här rävungarna föddes någon gång i början av mars. Annars hade de inte hunnit bli så här stora redan i slutet av maj. De såg riktigt välmående ut så någon brist på föda lär det knappast vara i det här området.

Rävungarna var så upptagna med att leka att de inte såg att jag närmade mig i det starka motljuset. Jag hann ta flera olika bilder, innan de anade min närvaro och sprang in och gömde sig i buskaget där grytet förmodligen var beläget. Där fick de förmodligen en nyttig lektion. För nästa gång de stöter på en människa är det kanske inte med en kamera utan med ett jaktgevär.

Någon rävmamma såg jag inte till. Hon var sannolikt ute och jagade föda och gömde sig förmodligen i en närliggande skogsdunge.

Rävunge

Du är kanske även intresserad av:

2 tankar kring ”Rävungar i sommarkvällen

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Rävar ser jag lite då och då. Att fånga dem på bild är dock en annan femma. Räven är otroligt försiktig och dessutom listig. Men vilda rävungar har jag aldrig sett tidigare så nog var det en upplevelse alltid.

Kommentarer är stängda.