Nytt besök vid rävlyan

Rävunge

Ni minns säkert att jag tog några trevliga bilder på rävungar ute på Revingefältet för någon månad sedan. För några dagar sedan passerade jag åter platsen där lyan förmodligen ligger skyddad och gömd bland snåriga björnbärsbuskar. Och även den här gången lyckades jag fånga några bilder på rävungarna.

Rävarna hade växt betydligt sedan förra gången jag såg dem och börjar nu alltmer likna fullvuxna djur. De betraktade mig med viss misstänksamhet innan de sprang in och gömde sig bland buskarna. Förra gången såg jag tre stycken på samma gång. Den här gången såg jag bara en åt gången. Jag kunde alltså inte med säkerhet avgöra om det var ett och samma djur eller flera olika individer.

Bilden ovan togs med en telekonverter så att brännvidden blev hela 850 mm. I kombination med relativt svagt ljus blev kanske inte skärpan helt perfekt, men tillräckligt bra för att publicera bilden här.

Du är kanske även intresserad av:
> Rävungar i sommarkvällen