Solstrimmor över Revingehed

Solstrimmor över Revingehed

På lördagskvällen tog jag en kortare tur ut till Revingehed, närmare bestämt vid de öppna fälten mellan Tvedöra och Torna Hällestad. Målet med turen var att fotografera landskapet och därför lämnade jag det riktigt långa och tunga objektivet hemma.

Jag hade väl egentligen hoppats på ett fint aftonljus, men en del moln gjorde att solen mestadels var skymd. Trots det lyckades jag få ett gäng hyggliga bilder. Senare i veckan kommer jag att lägga upp en kortare ”spontanvideo” från turen med lite fler bilder.

Nu är ju solsken långt i från ett måste om man vill ha trevliga landskapsbilder. På det ena eller andra sättet gör ljuset ändå ett avtryck i motiven. I just den här bilden försökte solen tränga igenom en liten lucka mellan molnen. Den lyckades så pass att det bildades härliga solstrimmor över fältet.

Bilden som sådan är ganska enkel. Men det har naturligtvis krävts en del efterarbete i datorn för att ta fram alla färgtoner 


Du är kanske även intresserad av: