Havsörn över Krankesjön

Varje gång jag får in en havsörn i sökaren höjs pulsen en smula. Det är onekligen något speciellt med dessa majestätiska rovfåglar. Igår hade jag förmånen att se den här havsörnen på ganska nära håll vid Krankesjön.

Faktum är att det hade kunnat bli en bättre och längre bildserie om jag hade varit lite mer uppmärksam. Det blåste rejält uppe i fågeltornet och jag bestämde mig för att plocka fram vindjackan ur ryggsäcken. När jag vände mig om såg jag en stor fågel komma flygande över sjön. Snabbt fick jag upp kameran och hann lyckligtvis trycka av ett tiotal bilder.

Den här varianten blev inte så tokig. Jag gillar hur solen belyser just huvudet samtidigt som undersidan är skuggan av den långa vingen.

Det är inte speciellt svårt att hitta havsörn vid Krankesjön och närliggande Vombs ängar. Men ofta glidflyger de på riktigt hög höjd. Att fånga en individ från den här vinkeln är mer sällsynt.


Du är kanske även intresserad av: