Det ensamma trädet på Rörums backar

Det ensamma trädet på Rörums backar

De flesta fotografer kan nog hålla med om att det är något speciellt med ensamma träd. Det är liksom så otroligt tacksamt att fånga dem på bild. Det mest kända trädet måste vara tallen vid Haväng. Men bara någon mil söderut står ett träd som jag tycker är minst lika ikoniskt. Det syns dessutom på långt håll från i stort sett alla väderstreck.

Det här gamla ensamma hagtornträdet står längst uppe på höjden Skallahögbjär strax utanför byn Rörum på Österlen. Förenklat kan man säga att platsen är en del av det som kallas för Rörums backar.

Och för att anknyta lite till föregående bloggpost. Även detta är en gammal gravhög från bronsåldern. Forntidens folk hade verkligen en förmåga att lämna spår efter sig. Det är väl tyvärr bara så att alltför få människor har kunnandet att tyda dem.

Du gillar kanske även: