Två tallar i vinterlandskap

Två tallar i snö

Än så länge har vintern lyckats bita sig fast i Skåne. Och jag klagar inte. Tvärt om. Den ljusa snön stärker inspirationen och väcker fotoglädjen.

Därför begav jag mig ut på ett nytt äventyr i det vackra snölandskapet tidigare idag. Den här gången gick färden till Romeleåsens branter. Vädret var lite växlande. I början sken solen, därefter kom en ymnig snöby, som dock hann upphöra innan jag återvände till Väderkullen där jag parkerat bilen. Jag mätte inte sträckan, men uppskattningsvis gick jag dryga sju kilometer på frusna stigar.

Bilden ovan är tagen i en av de stora hagar som ligger mellan Väderkullen och Romeleklint. Här växer ett antal resliga tallar som säkerligen har åtskilliga år på nacken. Jag vill minnas att jag har fotograferat dem tidigare. Men förmodligen aldrig så här i vinterskrud.


Du gillar kanske även: