Snogeholmsleden

Snogeholmsleden

Av alla de leder jag vandrat i Skåne är nog Snogeholmsleden en av mina absoluta favoriter. Slingan, som är tydligt utmärkt med gula markeringar är nästan 1,7 mil lång och sträcker sig över hela Snogeholms strövområde. En perfekt sträcka för en dagsetapp. Naturen och terrängen är minst sagt varierad och bjuder på det mesta. Allt från härliga vyer till djupa skogar.

Lite extra vacker var leden en dag som idag. För en mer bedårande höstdag kan jag knappast tänka mig. Strålande solsken, svaga vindar och hög luft. Dessutom hade jag förmånen att se flera olika djur; åtskilliga hjortar, ett gäng vildsvin, några ekorrar och två hackspettar. Tyvärr lyckades jag inte fånga dem på bild. Däremot fick jag drygt 200 andra höstmotiv med mig hem, vilket inte är så tokigt det heller.


Du gillar kanske även: