En dryg mil runt Snogeholm och Sövde strövområde

Tidigare idag packade jag ryggsäcken och begav mig ut till Snogeholm strövområde strax söder om Sjöbo. En klart positiv upplevelse skulle det visa sig.

Snogeholm strövområde

Mellan Sövde- och Snogeholmssjön finns ett utmärkt nät av vandringsleder med varierande längd och terräng. Samtliga stigar är väldigt bra markerade vilket naturligtvis minskar risken för att gå vilse. Det finns dessutom gott om rastplatser med bänkar och tydliga informationstavlor. Naturen och landskapet runt Sövde är omväxlande och bjuder på allt från trollsk granskog till öppen fäladsmark. Nästan som ett koncentrat av den skånska landskapsbilden.

Navröds naturreservatNavröds naturreservat 

Jag hade egentligen planerat att vandra den längsta rundan på 16,5 kilometer, men eftersom jag gjorde många stopp för att fotografera drog det ut lite på tiden så jag klippte ner den till drygt 12 kilometer. Det var ändå tillräckligt långt för att jag skulle känna mig hyfsat trött i benen när jag satte mig i bilen för att köra hem.

LunchDagens lunch intogs på en höjd med en härlig utsikt över Sövdesjön.

I vanlig ordning fick jag en hel del bilder med mig hem. Jag återkommer säkert med fler de närmaste dagarna.

Är du nyfiken på att läsa mer om Snogeholm strövområde rekommenderar jag hemsidan Skånska Landskap.


Du gillar kanske även: