Ännu en grupperingsplats för Robot 68

Grupperingsplats Robot 68

I förra veckan lyckades jag leta upp ytterligare en gammal grupperingsplats för Robot 68 Bloodhound i Häckeberga-området. Det här har blivit en form av skattjakt för mig. Plattorna i sig är ganska obetydliga. Det är utmaningen att hitta dem som är det roliga.

Den här grupperingsplatsen ligger cirka 6 kilometer från platsen jag lade upp bilder från tidigare i år. Den följer det vanliga mönstret med fyra kvadratiska betongplattor. På dessa har dock lavettfästena av järn tagits bort och kabelgraven har fyllts igen med ny betong. Dessutom blommar Tussilagon vackert i de gamla skarvarna.

Robot 68 Bloodhound

Under främst slutet av 60- och början av 70-talet var dessa stridsgrupperingsplatser extremt hemliga. Så pass hemliga att de aldig besöktes av uniformerad personal och försågs med kodnamn i arrendekontrakten. Först 2006 upphävdes sekretessen helt.

Totalt finns det tre grupperingsplatser i Häckeberga-området. Den tredje får jag väl leta upp lite senare i år.


Se även:

2 tankar kring ”Ännu en grupperingsplats för Robot 68

    1. Stefan

      Jag brukar få många förfrågningar om vägbeskrivningar. Men jag har lite som princip att inte uppge var den här typen av platser ligger, i synnerhet inte på bloggen. Halva nöjet är ju faktiskt att leta upp dem. 🙂

Kommentarer är stängda.