Under Knippelsbro

Under Knippelsbro

Knippelsbro som förbinder Slotsholmen och Christianshavn i centrala Köpenhamn är tveklöst en av stadens mest välkända broar. Den här bilden är inte tagen på bron, snarare under längs trafikleden som går längs Christians Brygge. Men även så här i grodperspektiv går det att se Kaj Gottlobs karaktäristiska grönskimrande kopparplåtar som pryder stora delar av bron.

Just den här platsen har tyvärr en mörk historia. I synnerhet för många svenskar. I februari 2001 missbedömde nämligen en svensk busschaufför den farbara höjden under Knippelsbro när han framförde en dubbeldäckad turistbuss längs leden. Hela taket skalades av när bussen brakade rakt in i betongen. Två personer miste livet och ytterligare 52 fick mer eller mindre allvarliga skador i samband med den tragiska olyckan.


Du är kanske även intresserad av: