Videoklipp från tisdagens mountainbike-utflykt

Jag lovade ju att återkomma med lite fler bilder och info från tisdagens tur med mountainbiken. Ikväll får det bli i form av ett nytt litet videoklipp.

För att inte behöva trampa de första tråkiga milen lastade jag cykeln i bilen och startade utflykten i Björka by strax utanför Sjöbo. Närmast väntade en rejäl tur runt Vombs Fure.

Vädret var inget annat än kanon med svaga vindar och en temperatur på styva tio grader. När jag rullade ner mot Vombsjöns strand låg vattnet i stort sett spegelblankt. Cykelterrängen runt Vombs Fure var faktiskt inte så pjåkig. Men med några få undantag saknas tyvärr rejäla och utmanande backar.

Från barrskogen gick resan vidare österut över den sedan länge nerlagda militära flygbasen Björka. Eftersom armén höll på att öva med tung lastbilstrafik på rullbanan valde jag istället att cykla längs den parallella taxibanan.

Sedan drog jag raskt genom Sjöbo för att undersöka vad skogsområdet strax öster om staden hade att erbjuda. Sjöbo Ora som skogen heter visade sig bjuda på fint kuperad terräng och flera stigar. Definitivt värd ett återbesök. Totalt blev det nästan fem mil i den härliga vårsolen, varav merparten var ren skogsterräng.

Videosekvenserna är tagna med kompaktkamera utan stativ. Kvaliteten är kanske inte den bästa, men tillräckligt bra för att publiceras här på bloggen.


Du är kanske även intresserad av:

2 tankar kring ”Videoklipp från tisdagens mountainbike-utflykt

 1. The Northern South

  Du hittar mera backar och utsikt på Vombsjöns nordsida! Om du kommer från Björka så sväng till höger mot Öved, fortsätt genom byn (fast stanna gärna och ta några bilder; korsvirkeshusen är fantastiska) och den enastående allén. Sväng sedan vänster mot Gårdstånga vid den gamla smedjan i slutet av allen. Sväng till höger upp i skogen så fort du finner en avtagsväg. Sedan har du tillgång till ett vitt nätverk av grusvägar och stigar åt alla möjliga håll. Kommer du i gryningen eller skymningen finns stora möjligheter att se vita hjortar. Mejla om du vill veta närmare bestämt var!
  Hälsn
  kusin Anna

  1. Stefan

   Åh, hej kusin! Helkul att du har hittat min blogg. Och stort tack för tipset.

   Jag har varit vid den norra stranden en gång tidigare. Men det var några år sedan nu och det blev bara ett kortare stopp med bilen. Gjorde en sökning och såg att jag publicerat en bild från just det tillfället. Precis som du skriver. Backarna är betydligt högre i bokskogen vid den norra stranden.

   Lovar att jag ska undersöka terrängen där de närmaste veckorna. Kanske när vitsipporna blommar eller när bokskogen slår ut? Vombsjön är ju inte enorm så en ”Vombsjön runt” på cykel känns som en lagom utmaning.

   Än en gång, jag blev glad för din kommentar och hoppas att allt är bra med dig.

Kommentarer är stängda.